Info

 

ŽIVETI 100, TV Šabac - Podrška programu unapređenja skrininga raka dojke

17. februar 2016.

U TV emisiji Živeti 100, koju je sačinila novinar TV Šabac Ivana Jelić, i koja je emitovana na TV Šabac 17. februara 2016. godine,  prikazana je situacija na teritoriji Republike Srbije u vezi obolevanja i umiranja od malignih bolesti.
 
Dr Stefanović, specijalista radiologije iz Opšte bolnice Šabac i dr Jovanović iz Kancelarije za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije,  govorili su o faktorima rizika za nastanak raka dojke, programu ranog otkrivanja raka dojke skrining mamografijom i ciljevima navedenog programa.
 
Takođe je istaknuto da se u februaru mesecu, od 11. februara pa do 23. marta 2016. na teritoriji opštine Vladimirci,  sprovodi program organizovanog skrininga raka dojke,  radom mobilnog mamografa. Zaposleni u Domu zdravlja Vladimirci, lokalna samouprava u saradnji sa Domom zdravlja i Zavod za javno zdravlje Šabac, uzimaju aktivno učešće u realizaciji ovog programa. Organizaciju rada mobilnog mamografa sprovodi Institut za medicinu rada iz Beograda, a podršku i praćenje realizacije aktivnosti sprovodi Kancelarija za skrining raka.
 
 
TV prilog: TV Šabac
 
 
 
 
 

Kancelarija za skrining raka