Info

 

Na Adi Ciganliji u nedelju 27.03.2016. godine u 12h Roze trka

26. mart 2016.

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, na Adi Ciganliji će se u nedelju, 27. marta, u 12 časova održati, treća po redu, „Roze trka - Bella”. Start i cilj trke su kod restorana „Jezero”, gde će od 10.30 do 11.50 časova biti i prijavljivanje učesnika. Cilj „Roze trke” je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.
 
Pink Run je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama od kojih, samo u Srbiji, godišnje umire 1.600. Na trci ili šetnji, koja će se odvijati na kružnoj stazi oko Savskog jezera, mogu učestvovati svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke.

Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budimo zajedno”. Za sve učesnike trke organizator je obezbedio majice, vodu i vredne poklone.
 
Pokrovitelji trke su Kancelarija za rani skrining raka dojke i JP „Ada Ciganlija”, a organizatori Fondacija „Natalis” i Sportski savez Rakovice.


http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1746792

 

Kancelarija za skrining raka