Info

 

Mobilni mamograf u Beogradu do kraja marta

08. mart 2024.

Od nedelje 10. marta, mobilni mamograf u Beogradu, u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” biće postavljen na novoj lokaciji –  Beograd na vodi, Savsko šetalište (u blizini starog železničkog mosta).

U akciji rada mobilnog mamografa na opštini Novi Beograd od 2. do 7. marta u mobilnom mamografu je pregledano 408 žena. Svoj pregled do sada je zakazalo 1320 žena, 945 žena u mobilnom mamografu, a 375 u domovima zdravlja koji učestvuju u akciji.

Zakazivanje pregleda i dalje traje. Sve zainteresovane žene preglede mogu zakazati radnim danima od 9 do 14 časova putem telefona 060/7171523 i 060/7171969, do popune termina. Zakazani pregledi u mobilnom mamografu obavljaju se svakog dana od 9 do 19 časova.

U cilju rane dijagnostike i pravovremenog lečenja, pregledi u mobilnom mamografu namenjeni su ženama životne dobi od 45 do 69 godina, koje u poslednje dve godine nisu uradile mamografiju, kao i ženama posle 40. godine, koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, uz podršku Grand kafe i Fonda B92 u okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled – Ne gledaj u šolju pregledaj se”, nastavlja organizaciju rada mobilnog mamografa u Beogradu. U ovoj aktivnosti podršku pružaju i Dom zdravlja Novi Beograd, Dom zdravlja Voždovac i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije”.
 

Kancelarija za skrining raka