Info

 

Kancelarija za skrining raka u kampanji protiv raka dojke „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“

11. oktobar 2013.

Povodom oktobra, meseca borbe protiv raka dojke,  Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Kancelarija za skrining raka podržavaju kampanju  „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“, koju organizuje Fond B92 i kompanija “AVON”.

Kampanja se sprovodi kao karavan koji obuhvata tri najveća grada u Srbiji, Novi Sad, Beograd i Niš.  Manifestacije u okviru karavana održaće se u Novom Sadu - Trg Slobode 5.10.2013 godine; Nišu -Trg Kralja Milana, 10.10.2013.godine i Beogradu - Trg Republike, 12.10.2013. godine. Promotivnim aktivnostima u navedenim gradovima doprineće i nadležni zavodi za javno zdravlje.

Kancelarija za skrining raka Instituta „Batut“ učestvovaće u subotu, 12. oktobra 2013. godine od 12 časova u Beogradu u promotivnoj šetnji od Trga Republike do Kalemegdana i nazad, gde će imati svoj štand, deliti promotivni materijal vezan za nacionalni skrining karcinoma dojke, učestvovati u konsultacijama i edukaciji građana po pitanju raka dojke, mamografskom snimanju i sprovođenju Nacionalnog programa za rano otkrivanje karcinoma dojke.

Ovakvim promotivnim aktivnostima i socijalnom mobilizacijom celog društva kroz multisektorsku saradnju doprinosimo skretanju pažnje,  podizanju svesti i edukaciji žena o značaju preventivnih pregleda, samopregleda i skrining mamografije, radi ranog otkrivanja karcinoma dojke u cilju uspešnijeg lečenja,  smanjenja smrtnosti žena od ove bolesti i podizanja kvaliteta života žena obolelih od raka dojke, do potpunog izlečenja, što je  i cilj  obeležavanja meseca borbe protiv raka dojke.

Kancelarija za skrining raka