Info

 

Predavanje na temu “Epidemiologija i organizovani skrining na karcinom grlića materice”, 16.01.2014. godine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu

16. januar 2014.

Kao najava započinjanja obeležavanja VIII evropske nedelje prevencije cervikalnog karcinoma, Kancelarija za skrining raka se pridružila aktivnostima IFMSA-Serbia (International Forum of Medical Students Association) u organizaciji Konferencije o cervikalnom karcinomu.

16.01.2014. godine u Rektoratu Univerziteta u Beogradu organizovano je predavanje na temu “Epidemiologija i organizovani skrining na karcinom grlića materice”.

Predavači su bili prof. dr Vesna Kesić, Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije i  predsednica ESGO (Evropskog udruženja za prevenciju raka grlića materice) i dr Bojana Milošević, nacionalni koordinator prevencije karcinoma grlića materice iz Kancelarije za skrining raka, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

 

                                                                                

Skup su pozdravili  prim. dr sc. med. Dragan Ilić, direktor Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i dr Maja Vučković-Krčmar, predstavnica Delegacije Evropske unije u Srbiji. Predavanju su prisustvovali i u diskusiji su aktivno učestvovali studenti medicine i prava sa Beogradskog univerziteta, članovi IFMSA-Serbia (International Forum of Medical Students Association).

Time je najavljeno obeležavanje evropske nedelje, koja će započeti Konferencijom za štampu u Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i izjavama ministarke zdravlja, prof. dr Slavice Đukić Dejanović o podršci Ministarstva zdravlja i naporima da se organizovanim skriningom reši problem sa karcinomom grlića materice u Srbiji.

 

 

 

 

 

Razgovor sa prim. dr Draganom Ilićem,

direktorom Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut"

Razgovor sa prof. dr Vesnom Kesić,

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije i  predsednica ESGO (Evropskog udruženja za prevenciju raka grlića materice) 

Video prilog: TV Studentski grad

 

Kancelarija za skrining raka