Info

 

Dvodnevni skup u Vrnjačkoj Banji pod nazivom “Nađi vreme razmeni iskustva”

26. jul 2014.

U organizaciji Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo zajedno” iz Beograda održan je dvodnevni skup u Vrnjačkoj Banji pod nazivom “Nađi vreme razmeni iskustva”, 26 i 27. jula 2014.godine.

Cilj skupa je bio da se razmene iskustva u radu na prevenciji i ranom otkrivanju karcinoma dojke, kao i pomoći ženama obolelim i lečenim od karcinoma dojke sa stanovišta rada udruženja koja se bave ovom problematikom kao i zdravstvenih radnika koji rade na organizaciji i realizaciji pregleda za rano otkrivanje raka dojke.

Predavanje pod nazivom “Socijalna mobilizacija u cilju ranog otkrivanja raka dojke uz pomoć  Udruženja žena obolelih od raka dojke”, održala je prim dr Ljiljana Lazić, nacionalni koordinator za skrining karcinoma dojke iz Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Zajednički zaključak je da su saradnja i aktivnosti svih udruženja koji se bave ovom problematikom u Srbiji, njihova iskustva i predlozi, sa zdravstvenim radnicima iz institucija koje se bave organizacijom i realizacijom pregleda za rano otkrivanje raka dojke od izuzetnog značaja u cilju edukacije i motivacije žena da vode brigu o svom zdravlju, rade samopregled dojke, idu redovno na preventivne preglede i odazovu se pozivu na skrining mamografiju.

 

 

 

Kancelarija za skrining raka