Info

 

ROZE TRKA – ZA DUG ŽIVOT

08. mart 2014.

Povodom 8. marta - Internacionalnog Dana žena i 20. marta Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, organizovana je prva Roze trka (šetnja) u cilju podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

Pink Run je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama, od koje, samo u Srbiji godišnje umire 1600 žena.

 

 

 

 

Trka je imala i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva usmerena su za finansiranje programa edukacije žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke “Budimo zajedno”.

Kao jedan od najznačajnijih donatora programa “Srbija protiv raka” Ministarstva zdravlja, Alpha Bank je, tokom više od četiri godine aktivnog učešća u borbi protiv raka dojke, putem svoje MasterCard Hvala kartice, prikupila 27.145.825 miliona dinara.

Ova sredstva su upotrebljena za opremanje onkoloških klinika širom Srbije novim uređajima za ranu detekciju raka dojke.

 

 

 

 

Roze trka  je održana na našem najpopularnijem izletištu Adi Ciganliji a podršku je pružio veliki broj ličnosti iz sveta sporta.

Trka je realizovana  u saradnji sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije, Institutom za javno zdravlje Srbije, Kancelarijom za skrining raka,  pod pokroviteljstvom JP Ada Ciganlija. Institut za transfuziju krvi Srbije je organizovao i akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Organizator trke je Fondacija Natalis u saradnji sa Sportskim savezom Rakovice i AK 21 Maj, a direktor trke je legenda srpske ženske košarke Olivera Krivokapić Dragićević.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kancelarija za skrining raka